İDA-DER'DEN ‘ATATÜRK' İÇİN LOKMA HAYRI

İDA-DER

Atatürk'ün vefatının 75. nci yılı nedeniyle kuran okundu ve lokma hayrı yapıldı.

Edremit`e bağlı Kızılkeçili Köyünde Zeytinli İDA Eğitim Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (İDA-DER) tarafından yapılan etkinlikte Atatürk’ün vefatının 75. nci yılı nedeniyle kuran okundu ve lokma hayrı yapıldı. İDA-DER Başkanı Zehra Aksay, ‘Atatürk, Sevgi ve Saygısını’ Anadolu insanının gönlünden kimsenin silip atamayacağını söyledi.

Edremit’in Zeytinli Beldesinde 2008 yılında kurulan İda-Eğitim, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin (İDA-DER) geçtiğimiz yıl 10 Kasım’da ilk kez Kızılkeçili Köyünde düzenlediğini, Atatürk’ün vefatının 75. nci yılı nedeniyle ikinci kez Kızılkeçili Köyü Camisi önünde köy imamı Mehmet Tanrıkulu’nun kuran ve mevlit okunması sonrası lokma hayrı yapıldı.                                                                                                                                        “Atatürk Sevgi ve Saygısının” Anadolu insanının gönlünden kimsenin silip atamayacağını söyleyen İDA-DER Başkanı Zehra Aksay, Kızılkeçili Köyünde Atatürk’ü son gören Köyün en yaşlısı olan Aliye Darıcı’ya (94) geçtiğimiz yıl 10 Kasım Atatürk’ü anma gününde yakasına ‘Atatürk Resmini’ taktığını söyledi.                                        

“Sen Türk milletinin ebedi ışığısın, bu ışığınla aydınlattığın yolunda azimle yürüyor ve geçmişin acı tecrübelerinden de yararlanarak, bugün geleceğe daha büyük bir umut ve güvenle bakıyoruz. Bu gün Atatürk’e ve Atamızın kurduğu Cumhuriyete sahip çıkmanın mutluluğunu yaşıyoruz” diyen Aksay, “Bu gün 10 Kasım 2013 Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 75. nci yılı, bu gün yine Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü şükran, gurur ve özlemle anıyoruz” dedi.                                                                                                                   

“Cumhuriyet’imize can veren şehitlerimize ve gazilerimize gönül borcumuzu ödemek, saygı ve bağlılığımızı göstermek amacıyla bu yıl ikinci kez 29 Ekim 2013 tarihinde Zeytinli Beldesinde ‘Cumhuriyet Yemeği’ düzenlediklerini açıklayan Başkan Zehra Aksay, 5 bin kişinin katıldığını ‘Cumhuriyet Yemeği’nde Atatürk’ün sevdiği yemeklerden Bulgur Pilavı, Kuru Fasulye ile Hoşaf ikramı yaptıklarını söyledi.                                        

“Ölümsüz Atatürk bir zamanlar ifade ettiğin gibi fani vücudun toprak oldu, fakat gerçekleştirdiğin eserler ve koyduğun ilkeler, daha nice yüzyıllar korunacak ve sonsuzluğa dek yaşatılacaktır” diyen Başkan Zehra Aksay, Ertaş İnşaat’ın sahibi işadamı Mehmet Ertaş’ın destek verdiği için teşekkür etti.                                                                   Gazi Mustafa Kemal Paşa’nın ölümünün 75. yıl dönümünde mevlit okutulması ve halka lokma dağıtımı etkinliğine CHP Edremit Belediye Başkan adayı ve Güre Belediye Başkanı Kamil Saka, Beşiktaş eski kalecisi Rasim Kara ile birlikte 3 bin kişi katılırken, katılımcılara ‘Zeytin Çiçeği Kolonyası’ ile birlikte lokma, peynir, reçel ikramı yapıldı. Enver DOLGUN  



Anahtar Kelimeler:
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı